Djokovic már az Australian Open helyszínén edzett - kép

tennis Horizontal JOY TROPHY FINAL AUSTRALIAN TENNIS OPEN HIGH ANGLE CELEBRITY FULL LENGTH
(FILES) In this file photo taken on February 21, 2021, Serbia's Novak Djokovic holds the Norman Brookes Challenge Cup trophy after beating Russia's Daniil Medvedev to win their men's singles final match on day fourteen of the Australian Open tennis tournament in Melbourne. - World number one Novak Djokovic said on January 4, 2022 that he was heading to the Australian Open to defend his title after being granted a medical exemption to play. (Photo by Patrick HAMILTON / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Mint ismert, egy kiutasítottak számára fenntartott melbourne-i hotelben várakozott hosszú napokig Novak Djokovic, az ausztrál nyílt teniszbajnokság kilencszeres győztese, akitől a hatóságok múlt szerdán megtagadták a belépési engedélyt Melbourne-be. A teniszező ügyében hétfőn ülésezett a bíróság, magyar idő szerint reggel fél nyolc körül született meg az az ítélet, miszerint Djokovic maradhat az országban. Ezt követően a szerb teniszcsillag azonnal ütőt ragadott, és elment edzeni az Australian Open helyszínére, a Melbourne Parkba.

Djokovic stábjával közös képet posztolt az Instagramra, amelyhez a következő szöveget írta:

„Örülök és hálás vagyok, hogy a bíró hatályon kívül helyezte a vízumom törlését. Mindezek ellenére, ami az elmúlt héten történt, maradni akarok, és megpróbálok versenyezni az Australian Openen. Továbbra is erre koncentrálok.

- írta a címvédő szerb klasszis, akinek a tornán való indulása még korántsem biztos.

Djokovic és stábja már gőzerővel készül az Australian Openre Forrás: djokernole/Instagram

A The Age című ausztrál napilap ugyanis arról írt, hogy Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter hétfőn biztosan nem dönt Djokovicról, a következő napokban viszont neki van lehetősége arra, hogy kiutasítsa a szerb sztárt az országból.

A 34 éves teniszező a bíróság döntése nyomán elhagyhatta a karanténszállodát, ahol eddig várakoznia kellett a végleges döntésre.