Társoldalunk:

Ideiglenes telefonokat kapnak a brit sportolók a téli olimpia idejére

2022.01.13. 10:25

Igény szerint ideiglenes, csak a téli olimpia idején használatos telefonokat kapnak a brit sportolók jövő hónapban Pekingben. A Brit Olimpiai Bizottság ugyanis attól tart, hogy a kínai kormány kémkedni próbál a Team GB tagjai után. 

A The Guardian beszámolója szerint nem tiltják meg a delegáció tagjainak, hogy a saját készüléküket használják, a szervezet ugyanakkor figyelmezteti az érintetteket, hogy ezt ne tegyék, mert attól tartanak, hogy a kínai hatóságok kémprogramokat telepíthetnek a berendezésekre a személyes adatok eléréséért, vagy a jövőbeni tevékenységek nyomon követéséért. 

A 2022-es téli olimpia február 4-e és 20-a között lesz PekingbenForrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Xie Jianfei

Gyakorlati tanácsokat kaptak a tagok, hogy maguk dönthessenek arról, elviszik-e magukkal Kínába a személyes telefonjukat vagy sem. Aki úgy dönt, hogy otthon hagyja a telefonját, annak a szövetség ideiglenes eszközt biztosít. 

A Holland Oliimpiai Bizottság ennél is tovább ment, a szervezet egyenesen felszólította a sportolóit, hogy ne vigyék magukkal elektronikus eszközeiket a pekingi téli olimpia helyszínére.