Társoldalunk:

Szatmári András a negyeddöntőig jutott a kardozók Tbilisziben zajló világkupa-versenyén

2022.01.16. 18:39

A csapatban olimpiai bronzérmes Szatmári András legjobb magyarként a hatodik helyen végzett vasárnap a kardozók Tbilisziben zajló világkupa-versenyén.

Az egyéni főtáblás küzdelmekben négy férfi és három női sportoló képviselte a magyar színeket, s közülük az egyéniben világbajnok, vb-második Szatmári volt a legjobb.

A magyar szövetség honlapja szerint a férfiaknál a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áront leszámítva teljes volt a mezőny. Az MTK vívója előbb francia, majd tunéziai kardozót győzött le simán, a nyolcaddöntőben pedig a csapatban olimpiai bajnok, egyéniben 2017-ben éppen mögötte vb-ezüstérmes dél-koreai Ku Bon Gilt verte ugyancsak könnyedén, 15-9-re.

A negyeddöntőben egy másik dél-koreai csapat olimpiai bajnok, a Tokióban és Rióban is egyéni ötkarikás harmadik Kim Jung Hvan következett, akivel fordulatos csatát vívott, s végül 15-12-re alulmaradt.

Szatmári András a hatodik helyen zárt TbiliszibenForrás: hunfencing.hu

A többiek közül Gémesi Csanád, a Tokióban a dobogós magyar csapat tagja a 32, míg Iliász Nikolász és Rabb Krisztián a 64 között búcsúzott. A három női főtáblás közül az egyaránt tokiói olimpikon Pusztai Liza és Battai Sugár a nyolcaddöntőig jutott, Szűcs Luca pedig a 32-ben búcsúzott.

A verseny hétfőn a csapatversenyekkel zárul.