Kiderült, hányan nincsenek beoltva a legjobb teniszezők közül

Novak Djokovic
Novak Djokovic ellenfelet kapott, de továbbra is kérdéses, hogy indulhat-e az Austral Openen
Vágólapra másolva!
A férfi és női világranglista első 100 helyezettje közül összesen hárman nem kapták meg a koronavírus elleni oltást.

A férfi tornákat szervező ATP szerdai tájékoztatása szerint a világelső Novak Djokovic, valamint az amerikai Tennys Sandgren nem kérte a vakcinát.

A szerb klasszis már biztosan nem nyeri meg tizedik Australian Openjét - és rekordot jelentő 21. Grand Slamét -, miután különengedélyére hivatkozva elutazott Ausztráliába, másfél hetes jogi huzavona után nem kapott vízumot, és hazaküldték.

A rangsor 94. helyén álló Sandgren - aki kétszer is negyeddöntőzött már Melbourne-ben - korábban bejelentette, hogy nem folyamodik engedélyért, és el sem utazik az ötödik kontinensre. A 30 éves játékos közölte, nem oltásellenes, csak nem akarja, hogy az amerikai kormány döntse el, hogy ő mit csinál a szervezetével. Később támogató üzeneteket posztolt Djokovicnak, kitartásra buzdítva őt.

A női sorozatot irányító WTA arról számolt be, hogy egy teniszező nincs beoltva, ám sem a nevét nem hozta nyilvánosságra, sem azt, hogy az illető ott van-e az Australian Openen.

Az korábban kiderült, hogy az orosz Natalia Vihljanceva - aki csak a 203. helyen áll - azért nem vett részt az AO selejtezőjében, mert Szputnyik V vakcinát kapott, amelyet az ausztrál egészségügyi hatóságok nem fogadtak el.