Társoldalunk:

Sajnáltatja magát a barátján keresztül az oltásellenes Djokovic, aki százmilliókra perelheti az ausztrálokat

2022.01.21. 09:26

Vasárnapi hazaküldése után egy belgrádi új társasház felső szintjét elfoglaló luxuslakásába húzódott vissza Novak Djokovic. Az oltásellenes világelső nem szerepel a nyilvánosság előtt, nem nyilatkozik, a hozzá közel állók szerint egyelőre igyekszik feldolgozni a másfél hétig tartó melbourne-i hercehurcát. Egyik jó barátja, a 2015-ös US Open-győztes Flavia Pennetta szerint a teniszsztárt lelkileg nagyon megviselték a vele történtek.

„Úgy látom rajta, hogy emberként mélyen megérintette. Kimondhatatlan szenvedés lehetett neki, hogy pellengérre állították. Nole lélekben nagyon erős, de egyben rendkívül érzékeny is" - mondta róla Pennetta a Ripost beszámolója szerint, aki a férje, a Djokovic egyik legjobb cimborájának számító Fabio Fognini, valamint olasz menedzsereik révén is közel áll a szerb világelsőhöz.

A kilencszeres győztes, címvédő szerb Novak Djokovic a Australian Openen történtek óta nem muatkozik a nyilvánosság előttForrás: MTI/AP/AAP/James Ross

A visszavonult olasz teniszezőnő hozzátette: Djokovic nyilván hibázott azzal, hogy oltatlanul beutazott Ausztráliába, de...

„A nagy bajnokok számára nincsenek határok, vagy nem ismerik fel őket. Éppen ez az erősségük. A győzelem pedig egyfajta drog a számukra" - magyarázta Pennetta jó barátja lépéseinek hátterét.

Százmilliókra perelheti az ausztrálokat

Még nincs vége Djokovic és az ausztrák kormányzat csatájának? Sajtóhírek szerint a meghurcolt és hazatoloncolt oltatlan világelső teniszező kártérítésként 3,8 millió eurót (1,4 milliárd forint) követelne peres úton. Ezt az elmaradt pénznyereményével, az ügyvédi és egyéb költségeivel indokolhatja.

A szezon további tornáira utalva elmondta, szerinte Djokovic hű marad önmagához, ezután sem fogja beoltatni magát, de így „pokol lesz az élete."