Társoldalunk:

Hónapok óta nem ölelhette magához kislányát a sikeres szívműtéten átesett magyar atléta

2022.01.22. 16:11

Sikeres szívátültetése után megszólalt az állapotáról a magyar atléta, Fazekas Róbert.

A világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok diszkoszvető, Fazekas Róbert december közepén kapott új szívet Németországból, január 6-án pedig elhagyhatta a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikát és hazatérhetett Szombathelyre, a szülővárosába, ahol most steril körülmények között pihenhet. Sikeres szívátültetése után a Borsnak nyilatkozott az állapotáról.

"Jól vagyok, napról napra erősebb. Már csak kontroll-vizsgálatokra kell visszajárnom a klinikára. Egy barátom nanotechnológiás fertőtlenítéssel kitakarította a szobát, így teljes biztonságban vagyok" – mondta a 46 éves atléta, aki elárulta, csak azt sajnálja, hogy hónapok óta nem tudja megölelni kislányát, Rékát.

Fazekas Róbert dobása a 2004-es athéni olimpiánForrás: AFP/Eric Feferberg

Végre nem csak videón, vagy telefonon tudunk egymással beszélni. Ott élnek velem a lakásban, a közös helyiségekben pedig maszkot viselünk. Ez a legfontosabb most, hogy ne fertőződjek meg és még a nátha is elkerüljön" – tette hozzá.

Fazekas egyébként műtétje óta egyre többet vállal, már napi 2-3 kilométert is elbír sétálni az új szívével, persze csakis addig, amíg kényelmes és nem fárasztó a számára.