Társoldalunk:

Liu Shaoang szerdán még nem utazhat el a pekingi téli olimpiára

2022.01.24. 14:51

Mint ismert, pozitív lett a pekingi olimpiára készülő Liu Shaoang rövidpályás gyorskorcsolyázó koronavírustesztje, de a jövő pénteken rajtoló játékokra rendben lehet az olimpiai bajnok versenyző. Bánhidi Ákos, a válogatott edző-menedzsere elmondta, fontos, hogy Liu Shaoang tud edzeni.

Liu Shaoang - aki az első összetett világbajnoka Magyarországnak - mind a három egyéni számban - 500, 1000, 1500 méteren -, valamint a Pekingben címvédőként rajthoz álló férfi váltóban és az új olimpiai számban, a vegyes váltóban is érdekelt.

Bánhidi Ákos, a válogatott edző-menedzsere az MTI-nek elmondta, fontos, hogy Liu Shaoang tud edzeni.

Liu Shaoangnak jó esélye van arra, hogy ott lehessen a téli olimpiánFotó: Mudra László - Origo

"Most az eddiginél is jobban jár az agyam, kattognak a relék. Az összes létező protokollt elméletben és gyakorlatban is használjuk, hogy a lehető legjobban jöjjünk ki a sztoriból. Fontos, hogy Adót megvizsgálták, ez alapján nincs ok, hogy ne eddzen, és az is lényeges, hogy jégen is tud edzeni. Öt negatív tesztre lesz szüksége, hogy utánunk jöjjön, az viszont biztos, hogy szerdán nem tud velünk repülni Pekingbe" - nyilatkozott Bánhidi.

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke a múlt héten jelentette be, hogy 10-15 olimpiai pont megszerzését remélik a csapattól.

Négy éve Phjongcshangban a férfi váltó - Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba összeállításban - szerezte meg Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók versenyei jövő szombaton kezdődnek a téli olimpián.