Vágólapra másolva!
A londoni olimpián lólengésben olimpiai bajnoki címet szerző, háromszoros világbajnok, hatszoros Európa-bajnok tornász, Berki Krisztián megdöbbenve beszélt a Nemzeti Sportnak az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Csollány Szilveszter halála kapcsán.

Berki Krisztián tornász - aki szintén olimpiai, világ- és Európa-bajnok volt -, a MATSZ sportigazgatója elmondta, óriási élmény és motiváció volt számára Csollány sydneyi győzelme. A következő emlékezetes esemény a patraszi kontinensviadal volt 2002-ben, ahova együtt utaztak. A legnagyobb büszkeség pedig az volt a lólengés-specialista számára, amikor ugyanannak az évnek a végén már együtt szerepeltek a debreceni világbajnokságon.

"Sajnos elment Szilas...Megdöbbentett a hír, azóta nem térek magamhoz. Csollány Szilveszter volt a nagy példaképem, az olimpiai aranyérme döbbentett rá arra, hogy talán én is odaérhetek a legjobbak közé. Tizenöt éves voltam ekkor, két esztendővel később pedig már együtt léphettünk pódiumra a magyar válogatott tagjaként a debreceni világbajnokságon.

– mondta Berki Krisztián.