Társoldalunk:

Kiderült, elutazhat-e Pekingbe az olimpiai bajnok Liu Shaoang

2022.01.28. 14:49

Bánhidi Ákos, a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edző-menedzsere reményei szerint Liu Shaoang legkésőbb vasárnap csapattársai után utazhat a jövő pénteken kezdődő pekingi téli olimpiára.

A szakember az M4 Sport Sporthíradó című műsorában pénteken elmondta, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok versenyző két negatív koronavírustesztet már adott, ugyanakkor még kettő hiányzik ahhoz, hogy engedélyezzék számára a csatlakozást az olimpiai faluban készülő társaihoz.

Szerencsére ő és Varnyú Alex is tünetmentes, az orvosaink megvizsgálták őket és engedélyezték számukra az edzéseket, így a tréningből egyikőjük sem esett ki" - mondta Bánhidi, hozzátéve, hogy a kedden pozitív tesztet produkáló Varnyú esetében hosszabb várakozási idővel számolnak, de remélik, hogy a játékok rajtjáig ő is csatlakozik a válogatotthoz.

Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók edzőjeForrás: ROTH TAMAS GEZA RothFotok/Roth Tamas

Bánhidi Ákos beszámolt róla, hogy csütörtökön egy, pénteken pedig két jeges edzést is tudtak tartani a versenyzőknek Pekingben, ahol nagy szigorral találkoztak, de - mint hozzátette - ez az olimpia résztvevőinek védelmében van így.

A válogatott edző-menedzsere azt is elmondta, hogy az olimpiai címvédő férfi váltó nagy valószínűséggel leghamarabb hétfőn tud majd abban az összeállításban edzeni, amelyben a tervek szerint jégre lép.

A hétfőn pozitív koronavírustesztet szolgáltató Liu Shaoang mellett testvére, Liu Shaolin Sándor, valamint Krueger John-Henry, Nógrádi Bence és Varnyú Alex, illetve Jászapáti Petra és Kónya Zsófia alkotja a magyar válogatottat Pekingben.

Liu Shaoang - aki az első összetett világbajnoka Magyarországnak - mind a három egyéni számban - 500, 1000, 1500 méteren -, valamint férfi váltóban és az új olimpiai számban, a vegyes váltóban is érdekelt. A rövidpályás gyorskorcsolyázók versenyei jövő szombaton kezdődnek a téli olimpián.