Kiderült, elutazhat-e Pekingbe az olimpiai bajnok Liu Shaoang

Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Rövidpályás gyorskorcsolya Eb, Debrecen
Debrecen, 2020. január 26. A férfi összetett verseny győztese, Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon a debreceni Főnix Csarnokban 2020. január 26-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Bánhidi Ákos, a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edző-menedzsere reményei szerint Liu Shaoang legkésőbb vasárnap csapattársai után utazhat a jövő pénteken kezdődő pekingi téli olimpiára.

A szakember az M4 Sport Sporthíradó című műsorában pénteken elmondta, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok versenyző két negatív koronavírustesztet már adott, ugyanakkor még kettő hiányzik ahhoz, hogy engedélyezzék számára a csatlakozást az olimpiai faluban készülő társaihoz.

- mondta Bánhidi, hozzátéve, hogy a kedden pozitív tesztet produkáló Varnyú esetében hosszabb várakozási idővel számolnak, de remélik, hogy a játékok rajtjáig ő is csatlakozik a válogatotthoz.

Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók edzője Forrás: ROTH TAMAS GEZA RothFotok/Roth Tamas

Bánhidi Ákos beszámolt róla, hogy csütörtökön egy, pénteken pedig két jeges edzést is tudtak tartani a versenyzőknek Pekingben, ahol nagy szigorral találkoztak, de - mint hozzátette - ez az olimpia résztvevőinek védelmében van így.

A válogatott edző-menedzsere azt is elmondta, hogy az olimpiai címvédő férfi váltó nagy valószínűséggel leghamarabb hétfőn tud majd abban az összeállításban edzeni, amelyben a tervek szerint jégre lép.

A hétfőn pozitív koronavírustesztet szolgáltató Liu Shaoang mellett testvére, Liu Shaolin Sándor, valamint Krueger John-Henry, Nógrádi Bence és Varnyú Alex, illetve Jászapáti Petra és Kónya Zsófia alkotja a magyar válogatottat Pekingben.

Liu Shaoang - aki az első összetett világbajnoka Magyarországnak - mind a három egyéni számban - 500, 1000, 1500 méteren -, valamint férfi váltóban és az új olimpiai számban, a vegyes váltóban is érdekelt. A rövidpályás gyorskorcsolyázók versenyei jövő szombaton kezdődnek a téli olimpián.