Társoldalunk:

Úgy üvöltözött a bíróval a világsztár teniszező, mint John McEnroe fénykorában - videó

2022.01.28. 11:40

Danyiil Medvegyev eléggé rosszul viselte az Australian Open elődöntőjében, hogy a székbíró hagyta, hogy ellenfele, Stefanos Tsitsipas edzője, egyben édesapja a szabályokkal abszolút ellentétes módon a labdamenetek között tanácsokkal lássa el fiát.

A 25 éves orosz teniszezőből a második, 6:4-re elveszített szett végjátékában minden feszültség kiszabadult. Ennek a székbíró látta a kárát:

"Mi van veled? Megőrültél? Az apja minden pont után beszél hozzá. Hülye vagy? Az apja minden pont után beszél hozzá. AZ APJA MINDEN PONT UTÁN BESZÉL HOZZÁ!" Válaszolnál a kérdésemre? Miért beszélhet hozzá az apja minden pont után? Úristen, te egy nagyon rossz ember vagy! Hogy lehetsz ennyire kevés egy Grand Slam-elődöntőhöz? NÉZZ RÁM! HOZZÁD BESZÉLEK!" - üvöltözött Medvegyev a székbíróval.

Majd a játszma után, mielőtt bement az öltözőbe, kismacskának nevezte a vele kiszúró székbírót.

A US Open-győztes teniszező kifakadása már-már John McEnroe legendás wimbledoni üvöltözését is felülmúlja.

Medvegyev a négy szettben megnyert mérkőzés után elnézést kért az általa kritizált székbírótól.

Győzelmével Medvegyev lesz Rafael Nadal ellenfele az Austrlian Open vasárnapi döntőjében. A vasárnapi döntőben Medvegyev pályafutása második, a 35 esztendős Nadal pedig rekordot jelentő 21. Grand Slam-trófeáját szeretné megszerezni.

Australian Open, elődöntő:
Medvegyev (orosz, 2.)-Cicipasz (görög, 4.) 7:6 (7-5), 4:6, 6:4, 6:1