Valóra vált az olimpiai bronzérmes magyar sportoló álma

2022.01.29. 11:05

Lemondásokkal teli, de sikerekben gazdag évet tudhat maga mögött Tóth Krisztián, aki 2021-ben világbajnoki, Európa-bajnoki és olimpiai harmadik helyet ünnepelhetett, novemberben pedig kislánya, Boróka születése tette teljessé az örömét. Az MTK cselgáncsozója boldog, hogy 27 éves korára elérte álmait, ötkarikás bronzérmesnek és kétgyermekes apukának mondhatja magát.

"Én fiús vagyok, szóval először fiút szerettem volna, a második gyerekünknél viszont ez már egyáltalán nem foglalkoztatott. Nagyon örülök, hogy tapasztalhatom azt is, milyen lányos apukának lenni. Boróka szerencsére nagyon jó baba, semmi probléma nincs vele" – árulta el a Blikknek a judós, akinek első gyermeke, Krisztián februárban lesz négyéves.

Lemondásokkal teli, de sikerekben gazdag évet tudhat maga mögött Tóth KrisztiánForrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Czeglédi Zsolt

A 90 kg-osok között versenyző judós a tavalyi olimpiát megelőzően mindent a tokiói szereplésnek rendelt alá, s ebben segítségére volt párja, Panka is, akinek az elsők között mondott köszönetet a bronzérem után. Tóth ugyanis gyökeresen megváltoztatta az étrendjét, felesége pedig az anyai teendők és terhesség mellett is napi ötszöri étkezést biztosított ehhez, grammra kiszámított mennyiségekkel, szénhidrát-, fehérje-, zsírarányokkal.

Ajánlataink