Magyarul is megszólalt: exkluzív interjút adott a Sportrádiónak Eddie, a sas

OLY-WINTER-1988-SKI JUMPING-EDWARDS Vertical GLASSES PRESS CONFERENCE PORTRAIT MAN OLYMPIC GAMES Michael „Eddie” Edwards, eddie a sas
British ski jumper Eddie "The Eagle" Edwards smiles as he listens to a journalist's question during a press conference 22 February 1988 in Calgary during the Winter Olympic Games. Despite doubts expressed by some officials on his capacities to jump from the 90m ramp, Edwards was allowed to participate in the competition. AFP PHOTO/MARK CARDWELL (Photo by MARK CARDWELL / AFP)
Vágólapra másolva!
A világhírű brit síugró, Michael „Eddie" Edwards, vagy becenevén Eddie, a sas exkluzív interjút adott a Sportrádiónak. Az 1988-as Calgary téli olimpia közönségkedvence még magyarul is megszólalt az interjúban.

Aki esetleg nem ismerné. Az első brit síugró volt, aki 1929 óta téli olimpiára próbálta kvalifikálni magát.

Sikerült is kijutnia az 1988-as Calgaryban rendezett játékokra, ahol normálsáncon és nagysáncon is az utolsó helyen végzett, de ugrásaival új brit rekordot állított fel síugrásban.

Eredménytelensége ellenére az olimpián közönségkedvenc lett, ami lelkesedése mellett annak is köszönhető, hogy támogatás nélkül, önerőből kvalifikálta magát a játékokra.

2016-ban életrajzi film készült róla Eddie, a sas címmel, ahol Taron Egerton alakította őt.

A filmben fiktív karakterként Hugh Jackman is feltűnik, mint Eddie edzője, Bronson Peary.

Vasárnap pedig a Sportrádióban hallhatják: