Djokovic és Federer is gratulált Rafael Nadalnak

2022.01.30. 18:11

Roger Federer és Novak Djokovic az elsők között gratulált Rafael Nadalnak, aki vasárnap az ausztrál nyílt teniszbajnokság megnyerésével begyűjtötte rekordot jelentő 21. Grand Slam-trófeáját.

"Micsoda mérkőzés! Szívből jövő gratulációmat küldöm barátomnak és nagy riválisomnak, Rafael Nadalnak, aki az első férfijátékos lett 21 egyéni Grand Slam-diadallal" - írta a térdműtétei után lábadozó, 20-szoros GS-győztes Federer.

Rafael Nadal történelmet írtForrás: AFP/Martin Keep

"Néhány hónappal ezelőtt azon viccelődtünk, hogy mindketten mankókkal járunk, egy nagy bajnokot azonban soha nem szabad lebecsülni. Az elképesztő munkamorálod, az elhivatottságod és a küzdeni tudásod nekem és számtalan embernek jelent inspirációt" - írta a svájci sztár közösségi oldalán.

Federer hozzátette, büszke, hogy Nadallal egy korszakban teniszezhet, és szerepet játszhat abban, hogy riválisa mindig többet akarjon elérni ugyanúgy, ahogy őt inspirálta a spanyol az elmúlt 18 évben.

A világelső Novak Djokovic - akit koronavírus elleni oltatlansága miatt a torna előtt hazaküldtek Melbourne-ből - ugyancsak közösségi oldalán gratulált spanyol riválisának.

"Gratulálok Rafa a 21. trófeádhoz, fantasztikus eredmény. A legendás küzdőszellemed ismét érvényesült" - fogalmazott a szerb játékos, aki a tavalyi US Openen, amikor ugyancsak a rekordért szállt harcba, kikapott a fináléban Danyiil Medvegyevtől.

Nadal vasárnap hatalmas csatában, 5 óra 26 perces mérkőzésen, 0:2-ről fordítva győzte le az oroszt és nyerte meg pályafutása során másodszor az Australian Opent.

Ajánlataink