Vágólapra másolva!
Hétfőn állt a Magyar Úszó Szövetség vizsgálóbizottsága elé Szilágyi Zoltán, a Stamina TK úszóklub tulajdonosa és kisebbik lánya, Szilágyi Gerda. Mint ismert, a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok Szilágyi Liliána decemberben állt a nyilvánosság elé, amikor közösségi oldalán egy hosszú bejegyzésben írta le, hogy a jelenleg ügyvédként dolgozó édesapja, korábbi edzője, Szilágyi Zoltán testileg és lelkileg is bántalmazta, valamint szexuálisan is zaklatta. Ugyanakkor a húga, Szilágyi Gerda tagadta nővére vádjait, és határozottan kiállt apja mellett. Hétfőn újabb fordulatot vett az ügy, Szilágyi Zoltán klubja, a Stamina TK versenyzői védték meg az Indexhez eljuttatott nyílt levélben a klubtulajdonost.

A három éve alakult Stamina TK csapatának jelenleg tizennégy versenyzője van, akik hétfőn valamennyiük által aláírt nyílt levelet juttattak el az Index szerkesztőségébe. Ebben határozottan kiállnak a klubtulajdonos, egyben szakedző Szilágyi Zoltán mellett.

Szilágyi Liliána decemberben állt ki a nyilvánosság elé Forrás: Instagram/lilianaszilagyi

"Tisztelt médiamunkatársak! Tisztelt olvasók!

Egyesületünk, a Stamina TK egy hónapja került a hírekbe, ahol minden alapot nélkülöző kijelentéseket olvashattunk a velünk foglalkozó edzőnkről, egyesületünk vezetőjéről, beígérve "nyomozást", "kivizsgálást".

Vannak közöttünk, akik az egyesület megalakulásától tagok, vannak közöttünk, akik csak pár hónapja sportolunk itt, mert ezt az egyesületet választottuk, ide szeretnénk átigazolni. Szeretnénk az alábbi tényeket megosztani az úszócsapatunkról:

  • Minden edzésen maximális figyelmet kapunk.
  • Szakmai – és ha kell, lelki – támogatást nyújtanak edzőink.
  • Felszabadultan, lelki terhektől mentesen edzhetünk.
  • Soha nem tapasztaltunk verbális – vagy a médiában említett szexuális – bántalmazásra utaló jeleket.
  • Ha a tanulmányaink során vagy a magánéletünkben gondjaink akadnak, segítséget kérünk és kapunk edzőinktől (Kovács László, Szilágyi Zoltán) és csapattársainktól.
  • A legnehezebb edzéseink is jó hangulatban telnek segítő, motiváló biztatások közepette.
  • Edzőinknek fontos a fejlődésünk, amihez minden támogatást megadnak, és így érettebb felnőtté válhatunk.
  • Az átigazolásokat mindig gyorsan és zökkenőmentesen intézték az átadó egyesületeinkkel.
  • Egyesületünkben szeretjük és tiszteljük egymást és edzőinket. Továbbra is itt és így képzeljük el a jövőnket.

Üdvözlettel:

Kozma Dominik egyszeres világ- és négyszeres Európa-bajnoki bronzérmes, Szilágyi Gerda többszörös magyar bajnok, Ollé Mónika magyar bajnok és a Stamina TK további tizenegy versenyzője