Nem jósol fényes magyar szereplést a téli olimpiára az amerikai hírügynökség

LIU Shaoang
Dordrecht, 2021. március 6. Liu Shaoang az aranyérmével a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság férfi 500 méteres számának eredményhirdetésén 2021. március 6-án. MTI/EPA/ANP/Vincent Jannink
Vágólapra másolva!
Az AP amerikai hírügynökség jóslása szerint a magyarok két bronzérmet nyernek a pénteken rajtoló pekingi téli olimpián.

A 109 szám dobogósait előrevetítő összeállításban két rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor és az amerikai születésű Krueger John-Henry szerepel bronzérmesként. Előbbit a szám világkupagyőzteseként 500 méteren két hazai sportoló, a címvédő, világbajnok és világcsúcstartó Vu Ta-csing, illetve Zsen Ce-vej mögött várja harmadiknak az AP. Utóbbit pedig 1000 méteren, azaz abban a számban jósolja a dobogó legalsó fokára, amelyben négy éve - még amerikai színekben - második lett. Krueger előtt a dél-koreai Hvang Tae Hon és a kanadai Pascal Dion szerepel.

Liu Shaoang az aranyérmével a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság férfi 500 méteres számának eredményhirdetésén Forrás: MTI/EPA/ANP/Vincent Jannink

Az 5000 méteres férfi váltó ugyan címvédőként indul majd Pekingben, de az AP prognózisában nem szerepel az első három között, ugyanis a dél-koreai stafétát írja arany-, a kanadait ezüst- és a kínait bronzérmesnek.

A rövidpályás gyorskorcsolya az egyetlen magyar éremesélyes sportág a téli olimpián. A magyar szövetség 10-15 olimpiai pont megszerzését reméli. Négy éve Phjongcshangban a férfi váltó - Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba összeállításban - megszerezte Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét.