Újabb gerincműtéten esett át a horrorbukása után Egan Bernal

cycling TOPSHOTS Horizontal PROFILE CLOSE UP ACTION TOUR OF ITALY
Overall leader Team Ineos rider Colombia's Egan Bernal rides during the 21st and last stage of the Giro d'Italia 2021 cycling race, a 30.3km individual time trial between Senago and Milan on May 30, 2021. (Photo by Luca Bettini / AFP)
Vágólapra másolva!
Újra meg kellett műteni Egan Bernalt, a kolumbiaiak Tour de France- és Giro d'Italia-győztes országúti kerékpárosát, aki múlt hétfőn edzés közben súlyos balesetet szenvedett.

Egan Bernal újabb sikeres műtéten esett át, ezúttal a gerincén, pontosabban a nyaki csigolyáin kellett az újabb beavatkozást elvégezni.

A 25 éves versenyző edzés közben Gachancipában nekiütközött egy álló busznak, amely rálógott az útra, ezt követően az orvosok előbb eltört jobb lábát és térdkalácsát, valamint összeomlott tüdejét operálták meg, majd a gerincében állították helyre az elmozdult törött részeket.

Egan Bernalra hosszú rehabilitáció vár Forrás: AFP/Luca Bettini

Bernal korábban arról számolt be, hogy az orvosok szerint 95 százalék esély volt arra, hogy lebénul a sztársportoló, de a műtét sikeres volt, ahogy a szerdai beavatkozás is.

A Clínica Universidad de La Sabana közleményében kiváló eredményekről számolt be, a műtét komplikációk nélkül zajlott és a fertőzések is elkerülték a sportolót, így a kórház szerint Bernal máris rátért a felépülés hosszú útjára.