Vágólapra másolva!
A fantasztikus formában lévő Szeles Bálint a szombat délutáni MASZ Nyílt versenyen megfutotta a 2022-es belgrádi fedett pályás világbajnokság szintjét 60 méteres gátfutásban - írja a hazai szövetség hivatalos oldalán.

Szeles Bálint remekül kezdte a szezont. Az Egri Városi Sportiskola atlétája a BOK Csarnokban megrendezett versenyen előbb 7.75 másodpercre javította az egyéni csúcsát, majd egy órával később 7.69-re faragta le élete legjobbját.

Második futásával a fiatal versenyző teljesítette a márciusi fedett pályás világbajnokság szintjét 60 méteres gátfutásban.

Kiabáltam, üvöltöttem, nagyon boldog voltam. Minden sportolónak nagy vágya, hogy kijusson egy nagy világeseményre, hatalmas öröm, hogy nekem is sikerült" – értékelt felszabadultan a 23 éves atléta a MASZ-nak.

Női 60 méteres gátfutásban a 18 éves Tóth Anna kétszer is beállította 8.34-es egyéni csúcsát. A korábban a legutóbbi U20-as világbajnokságon elért bronzérmének is köszönhetően az előző Év áttörése díjjal megjutalmazott tehetség simán nyerte meg ezt a számot.