A tenisz botrányhőse nem játszhat Fucsovicsék ellen a Davis Kupában

tennis TOPSHOTS Horizontal AUSTRALIAN TENNIS OPEN HANDS IN THE AIR
Nick Kyrgios kihagyja a magyarok elleni párharcot
Vágólapra másolva!
Hiába győzött párosban az Australian Openen, a botrányos nyilatkozatairól is ismert Nick Kyrgios kimaradt az ausztrálok csapatából, így nem léphet pályára a magyarok elleni Davis Kupa-párharcban.

Nick Kyrgios és Thanasi Kokkinakis két héten át szenzációs teljesítményt bemutatva megnyerték az Australian Open férfi párosversenyét,

előbbi mégsem játszhat Fucsovics Mártonék ellen, utóbbi azonban 2015 után újra szerepelhet az ausztrálok Davis Kupa-csapatában.

Nick Kyrgios kihagyja a magyarok elleni párharcot Forrás: AFP/William West

Lleyton Hewitt kapitány Alex de Minaurt (33. a világranglistán), Alexei Popyrint (65.), John Peerst (párosban 12.) és a ranglistával nem rendelkező Luke Saville-t hívta be Kokkinakis mellett az együttesbe.

A magyar férfi teniszválogatott Sydneyben március 4-5-én küzd meg az ausztrál csapattal. Nagy Zoltán szövetségi kapitány - akinek megbízatása egyelőre csak erre a párharcra szól - keretében az első számú játékos Fucsovics Márton (39. a világranglistán), mellette pedig Piros Zsombor (255.), Marozsán Fábián (371.), Valkusz Máté (454.) és Fajta Péter (588.) lett a csapat tagja.

Forrás