A MOB elnöke is nehezen élte meg Liu Shaolin Sándor kizárását

GYULAY Zsolt; VÉKÁSSY Bálint
Peking, 2022. február 3. Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) új elnöke (j) és Vékássy Bálint, a MOB főtitkára a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a pekingi téli olimpián, a megnyitóünnepség előtti napon a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 3-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint nehéz volt megélni hétfőn a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi 1000 méteres döntőjét, amelyben ugyan Liu Shaoang bronzérmes lett, ám a célon elsőként áthaladó testvérét, Liu Shaolin Sándort sárga lappal kizárták, így a teljes mezőny végére sorolták.

A MOB elnöke kedden az MTI-nek elmondta, felemás érzések kavarognak benne egy nappal a történtek után is.

"Rossz volt megélni a döntőt. Látjuk, milyen a bíráskodás. Short trackben a legtöbbször nincs vége a futamnak akkor, amikor célba érkeznek a versenyzők. A befutási sorrend nem végleges, és sajnos most sem volt az. Azt látni lehetett, hogy a kínai versenyzők összedolgoznak" - jegyezte meg Gyulay.
A sportvezető kiemelte: a magyar short track így is fantasztikusan teljesít.

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) új elnöke (j) és Vékássy Bálint, a MOB főtitkára a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Kovács Tamás

"Jászapáti Petra 500 méteren elért hetedik helye is kiváló. A fiúk pedig az egész mezőnyben jól mozognak, erősek" - tette hozzá a MOB elnöke. "A hétfő a történtek ellenére is fontos nap a magyar olimpiai mozgalom számára, hiszen Liu Shaoang lett az első magyar egyéni téli olimpiai érmes, egyúttal ez az első téli olimpia, amikor egynél több érmet viszünk haza".