Társoldalunk:

Tyson Fury kisegérnek nevezte az ukrán sztárbokszolót

2022.02.11. 10:12

A WBC övét örző brit nehézsúlyú sztárbokszoló, Tyson Fury áprilisban kötelező kihívójával, Dillian Whyte-tal fog összecsapni a ringben, de már arra készül, hogy legyőzze a korábban cirkálósúlyban versenyző Olekszandr Uszikot.

Uszik tavaly szeptemberben meglepetésre legyőzte Anthony Joshuát, így megfosztotta őt a három nagy világszervezetnél (WBA, WBO, IBF) őrzött címeitől. A brit ökölvívó szeretne visszavágni a vereségért, ennek érdekében 15 millió fontról is lemondott.

A profiboksz.hu megírta, hogy Joshua mellett Tyson Fury is minél hamarabb megmérkőzne Uszikkal, a Dillian Whyte elleni összecsapása után az ukrán bokszolót is kiütné a ringből.

Azzal bokszolok, akit éppen elém hoznak. Itt van Whyte, aztán jöhet a kisegér Uszik, akit nagyon szeretnék beküldeni a csapdába. Vissza akarom paterolni nehézsúlyból a középsúlyúak közé. Mert egy középsúlyú" - üzent leendő ellenfelének Fury, aki Joshuát sem tartja sokra.

Tyson Fury (jobbra) nem tartja sokra Olekszandr Uszikot (balra)Forrás: marca.com

Joshua egy testépítő, egy fabaktát sem ér az egész gyerek. Mondhatják, hogy Uszik mennyire jó, szerintem meg nem az. Verjen meg egy normális bokszolót. Chisora, a felhozóemberek díszpéldánya ellen majdnem megdöglött. Aztán jött ez a testépítő, aki nyomokban sem emlékeztet bokszolóra, ezzel is megszenvedett. Majd ha egy tisztességes bokszolót legyőz, akkor lesz bajnok. Ha engem meg tud verni, akkor azt mondom, tényleg ér valamit, de jelenleg nem tartom semmire" - tette hozzá a 33 éves világbajnok.