Pekingi érem nélkül fejezi be karrierjét a hódeszkázás Michael Jordanje - videó

Beijing Winter Olympics: Men's Snowboard Halfpipe Final Beijing Olympics Winter Olympics Beijing 2022 2022 Winter Olympics Olympics snowboarding boarder snowboarder Horizontal OLYMPIC GAMES SNOW ATHLETE
USA's WHITE Shaun reacts after performing the Men's Snowboard Halfpipe Final Run 3 at Genting Snow Park in Zhangjiakou, Hebei, China on February 11, 2022. White placed 4th in the event and is to retire.( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Taketo Oishi / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Vágólapra másolva!
A japán Hirano Ajumu győzött a férfi hódeszkások félcső számában a pekingi téli olimpián. A háromszoros olimpiai bajnok amerikai Shaun White egy negyedik hellyel zárta le fantasztikus karrierjét.

A második helyen az ausztrál Scotty James, a harmadikon pedig meglepetésre a svájci Jan Scherrer végzett.

A címvédőként indult és ebben a számban 2006-ban és 2010-ben is győztes Shaun White negyedik lett az utolsó versenyén. A 35 éves amerikai klasszis, aki ötödik olimpiáján szerepelt, múlt szombaton jelentette be, hogy a pekingi játékokkal véget ér a pályafutása. A szerdai kvalifikáció első futamában elesett, csak 19. volt, de a másodikban javított és negyedikként finalista lett. A döntőben az első és a második futam után is negyedikként állt, majd az utolsó lecsúszása alkalmával az egyik ugrásánál elesett, így végül maradt ebben a pozícióban. Utolsó pontszámát meghatódva, könnyezve várta, miközben a közönség tapssal ismerte el kiemelkedő eredményeit.

Hirano, aki Szocsiban és Phjongcshangban ezüstérmet nyert, a döntőben az első futam után kilencedik, a másodikat követően második volt, majd az egész mezőny utolsó tagjaként harmadjára hibátlanul kivitelezett magas ugrásokat mutatott be, így végül megelőzte Jamest, aki a második lecsúszásával addig az élen állt. Az ausztrál a négy évvel ezelőtti harmadik helye után egyet előrelépett.

A döntőben 12 versenyző szerepelt, mindenki háromszor mutathatta be ugrásait, trükkjeit a csangcsiakoui Kenting Havas Parkban kialakított pályán, és a legjobb eredmény számított.

Eredmények:
hódeszka, férfi félcső, olimpiai bajnok:
Hirano Ajumu (Japán) 96,00 pont
2. Scotty James (Ausztrália) 92,50
3. Jan Scherrer (Svájc) 87,25