Társoldalunk:

Liu Shaoang: Amikor felkeltem, éreztem, hogy olimpiai bajnok leszek

2022.02.13. 14:22

Fantasztikus versenyzéssel írt sporttörténelmet Liu Shaoang, miután végig magabiztosan teljesítve aranyérmes lett a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi 500 méteres versenyében. Ádó saját elmondása szerint szinte még fel sem fogta, mit ért el, pedig ő lett az első kétszeres magyar olimpiai bajnok.

Szerintem a reakciómon nem látszik, mit értem el, min menten keresztül. Még mindig szótlan vagyok, nem tudom mikor fog leesni ez az egész. Ez egy borzasztóan hosszú nap lesz. Amikor felkeltem, éreztem, hogy olimpiai bajnok leszek. Remélem ez a siker Magyarországnak felejthetetlen élményt okozott, és összehozta a nekünk szurkoló embereket" - nyilatkozta aranyérme átvétele után Liu Shaoang az M4 Sport riporterének.

Liu Shaoang magabiztos versenyzéssel lett olimpiai bajnokForrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

"Sokáig vártam a szerencsére itt Pekingben, úgy gondoltam balszerencsésen indult az egész. Pozitív lett a tesztem, később tudtam a többiek után utazni, furán éreztem magam. Az eddigi versenyeken nem jött össze, amit elterveztem, ezért úgy gondoltam, nem várok a szerencsére és magam küzdök meg a dolgokért" - árulta el Ádó.

Nagyon nyugodt voltam ma, már az első futamtól kezdve. Bennem volt a sok-sok tapasztalat, és ezeket jól fel tudtam használni. Sanyival még nem nagyon tudtam beszélni, de remélem, hogy a csapat vár és nagyot ünneplünk a faluban, mert két nap pihenőnk van még a váltó B-döntőjéig" - tette hozzá az immár kétszeres olimpiai bajnok Liu Shaoang, aki négy évvel ezelőtt, Pjongcsangban szerezte első olimpiai aranyérmét a férfi váltó tagjaként.