Társoldalunk:

Liu Shaoang a himnusz végére elsírta magát - fotók

2022.02.14. 13:52

Liu Shaoang átvette az aranyérmét a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének hivatalos eredményhirdetésén a pekingi téli olimpián. A kiváló gyorskorcsolyázó a díjátadó után elmondta, a himnusz után elsírta magát, de bízik benne, hogy lesz még lehetősége a dobogó tetején állni.

A himnusz végére kicsit elsírtam magam. Nem tudom elmondani, hogy mit érzek, és hogy min mentem keresztül. Nagyon örülök, hogy itt lehettem, nagyszerű érzés és remek élményekkel fogok tudni hazatérni.  Amikor fent álltam a dobogón, csak arra tudtam gondolni, hogy most már minden olimpiáról kell egy aranyérmet szereznem, különben nem fogok tudni jól aludni, úgyhogy bízzunk benne, hogy fogok még tudni a dobogó tetején állni" - mondta az M4 Sport kamerája előtt Liu Shaoang, aki elárulta azt is, hogy az egyéni olimpiai bajnoki cím tudatában nehezére esett elaludni az éjjel. 

Liu Shaoang az olimpiai aranyéremmel - a képre kattintva galéria nyílik!Forrás: AFP/Wang Zhao

"Tegnap nagyon hosszú volt a verseny után a nap, hiszen még átestünk a mixzónán, átestünk a sajtótájékoztatón, a doppingteszten, úgyhogy elég késő volt, mire haza tudtam érni és elé késő volt már, mire ágyba kerültem, de egyszerűen nem jött álom a szememre. Csak próbáltam feldolgozni a történteket, visszanéztem a futamot. Nagyon örülök, és remélem, hogy mindenki nagyon boldog otthon. Bízom benne, hogy így folytatjuk tovább és ennél már csak jobb lesz" – fogalmazott Liu Shaoang.