Társoldalunk:

A MOB alelnöke szerint ez már a második olimpia, amikor Liu Shaoangék történelmet írnak

2022.02.14. 07:49

Ez már az egymást követő második téli olimpia, amikor a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott történelmet ír. Látszik, hogy a csapatnál professzionális munka folyik - jelentette ki hétfőn Schmidt Gábor, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke Pekingben.

Schmidt Gábor elmondta: négy éve Phjongcshangban a short track válogatott megszerezte az ország történetének első téli olimpiai aranyérmét a férfi váltó révén, itt Pekingben vegyesváltóval már női érmesei is vannak a csapatnak Jászapáti Petra és Kónya Zsófia személyében, míg vasárnap Liu Shaoang lett az első magyar téli olimpikon, aki egyéni aranyérmes lett.

Liu Shaoang elsőként ér célba a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének döntőjében a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 13-án. Balról a második helyezett orosz Konsztantyin IvlijevForrás: MTI/Kovács Tamás

Fantasztikus volt a helyszínen átélni ezt a csodálatos sikert. Bár majdnem lekéstük, mert az alpesi síelők számáról éppen hogy beértünk a short track csarnokba. Liu Shaoang ki tudott hozni magából mindent, pedig előtte voltak nehézségei.  Aztán amikor a legjobb időt futotta az elődöntőben, már a döntőre is kedvező helyzetbe hozta magát" - mondta Schmidt Gábor, aki hétfőn kilátogatott a női hódeszkások big air selejtezőjére, ahol Kozuback Kamilla érdekelt.

Schmidt Gábor szerint négy év alatt rengeteget fejlődtek a rövidpályás gyorskorcsolyázókFotó: Csudai Sándor - Origo

Hozzátette: professzionális munka folyik a short track csapatnál, látni lehet, mennyit lépett előre az elmúlt négy évben is a sportág, most már három érmet gyűjtött be Pekingben. 

Liu Shaoang 500 méteren begyűjtött történelmi aranyérme előtt 1000 méteren volt bronzérmes, akárcsak a vegyesváltó. 

A MOB-alelnöke a hétvégén váltotta a kínai fővárosban Gyulay Zsolt MOB-elnököt.