Társoldalunk:

Varázsfőzettől vár választ karrierje folytatására a korábbi nehézsúlyú világbajnok

2022.02.15. 08:42

Az amazóniai indiánok által használt pszichotikus főzettől vár választ Deontay Wilder arra a kérdésre, hogy van-e még értelme folytatnia a karrierjét.

A WBC korábbi nehézsúlyú világbajnoka azt követően került igazán mély mentális gödörbe, hogy 2020 februárja után tavaly októberben is kiütéses vereséget szenvedett a brit Tyson Furytól. Utóbbi összecsapás óta nem is nyilatkozott a folytatásról a 36 éves bokszoló, aki láthatóan nem találja a kiutat a két vereségből.

Az alternatív magyarázatokra - például, hogy Fury azért győzte őt le másodszor is, mert lószőrt rejtett a kesztyűjébe - korábban is fogékony Wilder most az egyes amzóniai törzsek sámánjai által használt ayahuasca főzetben keresi a választ a hogyan továbbra.

A Banisteriopsis caapi és Psychotria viridis növényekből készült pszichotikus hatású főzetet a törzsek sámánjai készítik és fogyasztják el, hogy az megnyissa tudatukat, és átléphessenek a szellemek világába.

"Megteszem az utat, amit meg kell tennem. hogy döntést hozhassak. Az ayahuasca spirituális utazásra visz" - magyarázta egy helyen Wilder döntése hátterét.