A mezőny legcsinosabb versenyzője nyerte a lesiklást a téli olimpián

Horizontal WINTER OLYMPIC GAMES OLYMPIC GAMES ALPINE SKIING PODIUM MEDAL Corinne Suter
Gold medallist Switzerland's Corinne Suter poses on the podium during the women's downhill victory ceremony of the Beijing 2022 Winter Olympic Games at the Yanqing National Alpine Skiing Centre in Yanqing on February 15, 2022. (Photo by Jeff PACHOUD / AFP)
Vágólapra másolva!
A svájci Corinne Suter nyerte a női alpesisízők lesiklóversenyét kedden a pekingi téli olimpián. A viadal a nagy szél és a fagyos, mínusz húsz fokos hideg miatt félórás csúszással kezdődött, de a versenyre is megmaradt az erős, ám stabilan egy irányból és ugyanolyan intenzitással fújó szél.

Elsőként az olasz Elena Curtoni csúszott le a több nehéz kanyarral tarkított lejtőn, és idejét jó ideig senki nem tudta megközelíteni.

Tíz indulóval később Curtoni honfitársa, Nadia Delago a pálya második felén remekül csúszott és megelőzte őt, majd egy harmadik olasz, a címvédő Sofia Goggia bravúros menetet produkálva további 41 századmásodpercet faragott a legjobb időből.

Corinne Suter nyerte a női lesiklást az olimpián Forrás: AFP/Jeff Pachoud

Az olasz sztár január 23-án, Cortina d'Ampezzóban bukott, részleges térdszalag-szakadást szenvedett és elrepedt a sípcsontja, azóta most versenyzett először, és az is kisebb csodának számított, hogy ott lehetett a rajtnál.

Az olaszok öröme azonban nem tartott sokáig, ugyanis a világbajnok svájci Corinne Suter szinte azonnal az élre ugrott: ő is a pálya alsó felén csúszott nagyszerűen, és miután az utána következő esélyesek mindegyike - köztük honfitársa, a szuperóriás-műlesiklásban aranyérmes Lara Gut-Behrami - gyengén ment, olimpiai bajnok lett.

A 27 éves Suter tavaly Cortina d'Ampezzóban szerezte világbajnoki aranyérmét, emellett a 2019/20-as világkupa-szezonban mindkét gyors szám pontversenyét megnyerte.

Eredmény, alpesi sí, női lesiklás:
Corinne Suter (Svájc) 1:31.87 perc
2. Sofia Goggia (Olaszország) 1:32.03
3. Nadia Delago (Olaszország) 1:32.44