Egy dubaji luxushotel tetején rendezhetik meg az ökölvívás csúcsrangadóját

nature urban-planning Horizontal
A picture taken from "the View at Palm " shows the the Burj al-Arab and a view of the Gulf emirate of Dubai on January 10, 2022. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
A két nehézsúlyú sztárbokszoló, a brit Anthony Joshua és az ukrán Olekszandr Uszik csúcsrangadóját egy különleges helyszínen, a Dubajban található ikonikus luxusszálloda, a Burdzs al-Arab tetején rendezhetik meg.

A két ökölvívó tavaly szeptemberben a londoni Tottenham Hotspur Stadionban mérkőzött meg egymással, és Uszik meglepetésre legyőzte Joshuát, így megfosztotta őt a három nagy világszervezetnél (WBA, WBO, IBF) őrzött címeitől.

Uszik tavaly legyőzte Joshuát Forrás: AFP/Adrian Dennis

A The Sun megírta, hogy a visszavágót egy ideje már tervezik a felek, és a legfrissebb információk alapján egy rendkívül különleges helyen kerülhet sor az ütközetre.

A dubai Burdzs al-Arab luxusszálloda tetején található helikopter-leszállóhely adhat otthont az összecsapásnak, amely 321 méter magasan található a tengerszint felett.

A fantasztikus helyszínen korábban már rendeztek sporteseményeket, többek között játszott egymással teniszmeccset Roger Federer és Andre Agassi, de David Coulthard is vezetett Forma 1-es autót odafönn.

Joshua és Uszik visszavágójának a helyszíne mellett az időpontja sincs még véglegesítve, a tervek szerint a két klasszis idén májusban csapna össze újra egymással.