Társoldalunk:

A kétszeres világbajnok hazai páros áll az élen a rövidprogram után a pekingi olimpián

2022.02.18. 15:41

A kétszeres világbajnok kínai Szuj Ven-csing, Han Cung kettős áll az élen a műkorcsolyázók páros versenyében a pekingi téli olimpián a pénteki rövidprogram után.

A hazai közönség előtt szereplő duó 84,41 pontot kapott produkciójára, ezzel csak egy hajszállal előzi meg a 84,25 pontos orosz Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov kettőst, amely 2017-ben és 2018-ban Európa-bajnok volt, tavaly pedig negyedik lett a világbajnokságon.

Világbajnok hazai páros vezet a rövidprogram után az olimpiánForrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A rövidprogram után a világbajnoki címvédő és friss Európa-bajnok orosz Anasztaszija Misina, Alekszandr Galljamov duó a harmadik 82,76 ponttal.

A Chtchetinina Ioulia, Magyar Márk páros nem tudott elindulni, mert Magyarnak a pekingi csütörtöki érkezési PCR-tesztje pozitív lett, így most karanténhotelben várakozik, ráadásul pénteki tesztje is pozitív eredménnyel zárult. A magyar kettős bizakodó volt, hiszen a januári tallinni Európa-bajnokságon hatodik, a tavalyi világbajnokságon 14. lett.

Legutóbb 66 évvel ezelőtt, 1956-ban szerepelt magyar műkorcsolya páros olimpián, akkor a Nagy Marianna, Nagy László kettős harmadik volt.

A mezőnyben 18 páros szerepel a Fővárosi Fedett Stadionban - korábban itt rendezték a három magyar érmet is hozó rövidpályás gyorskorcsolya-viadalokat is -, és közülük 16 jutott tovább a szombati kűrre.

Eredmények:
műkorcsolya, páros, állás a rövidprogram után:
1. Szuj Ven-csing, Han Cung (Kína) 84,41 pont
2. Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov (Orosz Olimpiai Bizottság) 84,25
3. Anasztaszija Misina, Alekszandr Galljamov (Orosz Olimpiai Bizottság) 82,76