Társoldalunk:

Az olimpiai bronzérmes magyar karatés remekelt a sportág legrangosabb sorozatának versenyén

2022.02.20. 15:57

A karatés Hárspataki Gábor a második helyen végzett az egyesült arab emírségekbeli Fujairah-ban, ahol a tavaly az olimpián is bemutatkozott sportág legrangosabb sorozata, a Karate1 Premier League széria idei első állomását rendezték meg. A versenyen, amelyen kategóriákként legfeljebb 32-en csak a világ legjobbjai indulhattak, 55 ország 342 versenyzője vett részt. A magyar színeket heten képviselték.

A 75 kg-ban a csoportmérkőzések során Hárspataki Gábor két győzelemmel jutott tovább csoportjából.

Az MTK karatésa ezt követően a nyolc között legyőzte a belga Quentin Mahaudent, majd a döntőbe jutásért jobbnak bizonyult a tokiói olimpián hozzá hasonlóan bronzérmet nyert ukrán Sztanyiszlav Horunánál is. A vasárnapi fináléban a vb-ezüstérmes egyiptomi AbdelazizAbdalla volt az ellenfél, akitől Hárspataki Gábor 4-2-re kikapott, ezzel ezüstérmes lett.

A magyarok közül a 67 kg-os Tadissi Martial szintén éremért mérkőzhetett. Az UTE sportolója a harmadik helyért vívott csatában szoros küzdelemben 4-3-ra alulmaradt az olasz Luca Marescával szemben, ezzel ötödik lett, ám azt a bravúrt így is elmondhatja, hogy sorozatban ez volt a negyedik világversenye, amelyen éremért léphetett tatamira.