A doppingügybe keveredett műkorcsolyázó nem vett részt a záróünnepség előtti gálán

VALIJEVA, Kamila, orosz, műkorcsolya, peking, téli olimpia
Javában zajlanak a műkorcsolya versenyek is a pekingi olimpián. Az orosz Kamila Valijeva a rövidprogramját mutatja be a női műkorcsolyázók versenyében.
Vágólapra másolva!
A záróünnepség előtti utolsó hivatalos eseményként megrendezett gálán a műkorcsolyázók és jégtáncosok elbúcsúztak a pekingi téli olimpiától.

A kiélezett versenyek után vasárnap, helyi idő szerint déltől már feszültség nélkül léphettek jégre a legjobbak, a számonkénti érmesek és további jó pár kiemelkedő versenyző.

Hiányzott ugyanakkor a résztvevők közül a játékok alatt egy korábbi mintavétel alapján doppingügybe keveredett Kamila Valijeva.

A 15 éves orosz klasszis, aki a csapatversenyben még remekelt, többek között neki köszönhetően nyertek az oroszok, a saját mezőnyében már nem bírta el a rá nehezedő nemzetközi nyomást, és végül csak negyedik lett, a gálán pedig már nem vett részt.

Az orosz Kamila Valijeva nem vett részt a gálán Forrás: MTI/Kovács Tamás

Jégre léphetett ugyanakkor Vincent Zhou, aki miután az amerikai csapattal ezüstérmes lett, pozitív koronavírustesztje miatt kénytelen volt visszalépni a férfiak versenyétől.

A sportág legjobbjai számára az olimpiával nem ért véget az idény, márciusban világbajnokság vár rájuk Montpellier-ben.