Wladár Sándor a hazai rendezésű vizes-vb-ről: Szénné fogjuk hajtani magunkat

2022.02.22. 12:56

A nyári magyarországi vizes világbajnokság szervezőbizottságát vezető Wladár Sándor szerint az idő rövidsége miatt nincs lehetőség a hibázásra, ugyanakkor jelezte, tapasztalt kollégákkal dolgoznak együtt, akik többször bizonyítottak már.

Szénné fogjuk hajtani magunkat és a kollégákat is, de tapasztalt szervezőgárdánk van, amelyik tudja, mi a dolga, hiszen például a Magyar Úszó Szövetség az elmúlt öt évben kilenc világeseményt rendezett" - nyilatkozta a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

A versenyzőként olimpiai bajnok Wladár Sándor elmondta, felállt az operatív szervezőbizottság, a költségvetés pedig véglegesítés előtt áll, utóbbi tekintetében a kormányhatározatra van már csak szükség.

Wladár Sándor szeretné, ha minél több magyar kilátogatna a helyszínekreFotó: Koncz Márton - Origo

Elkezdtük a munkát, a sportági szövetségek delegálták a versenyigazgatókat. Összeállt a kép, rövid az idő, nem hibázhatunk. Nem akarunk versenyezni a 2017-es világbajnoksággal, azt szeretnénk, ha minél több magyar látogatna ki a helyszínekre" - mondta az elnök, aki bízik abban, hogy a margitszigeti szurkolói zónába akár 50 ezren is kilátogatnak majd.

Magyarország június 18. és július 3. között 2017 után másodszor rendez vizes világbajnokságot. Erre most Fukuoka visszalépése miatt nyílt lehetőség.

Ajánlataink