Vágólapra másolva!
Novak Djokovic bízik benne, hogy a francia járványügyi szabályok enyhítése nyomán indulhat az év második Grand Slam-versenyén, a párizsi Roland Garroson.

A francia sportminisztérium január közepén jelentette be, hogy az összes néző és versenyző csak akkor léphet be nyilvános helyre, ha be van oltva. Ez megakadályozta volna a címvédés lehetőségét a 34 esztendős szerb kiválóság számára, aki oltatlansága miatt - kilencszeres bajnokként - nem indulhatott el januárban az Australian Openen.

Djokovic bízik az indulásban Forrás: AFP/Karim Sahib

Jean Castex francia miniszterelnök bejelentése szerint azonban a koronavírus-járvány ötödik hulláma a közös erőfeszítéseknek köszönhetően fokozatosan lecseng, ennek nyomán a jelenlegi előírások március 14-én érvényüket vesztik. Így - a férfiak világranglistáján az első száz közül egyedüliként oltatlan -

Djokovic reméli, hogy elindulhat az április 10-én kezdődő monte-carlói tornán, valamint a május 22-én rajtoló Roland Garroson is.

A világelsőségről ezen a héten lecsúszó, az edzőjével tizenöt esztendei közös munka után szerdán szakító Djokovic oltatlansága miatt ebben a hónapban nem vehet részt a nagy amerikai tornákon.