Egyedülálló programmal segíti a Magyar Úszó Szövetség a gyerekeket

2022.03.03. 21:13

Egerszegi Krisztina olimpiai-, világ- és Európa bajnok úszó nagykövetként segíti a Magyar Úszó Szövetség országos programját, amelynek célja, hogy vízbiztos tudást szerezzenek a gyerekek.

A Magyar Úszó Szövetség elindította a „Minden gyerek tanuljon meg úszni!" programot, amelynek célja, hogy ingyenes oktatás keretén belül a gyerekek vízbiztos tudást szerezzenek. Az egyedülálló programot az egész országban elérhetővé szeretnék tenni.

Lakhelytől, kortól, nemtől, illetve anyagi helyzettől függetlenül azt szeretnénk elérni, hogy Magyarországon mindenki egyformán magas szintű oktatásban részesüljön. Az a célkitűzés, hogy a gyerekek három úszásnemet tudjanak elsajátítani és a program végére legalább száz métert tudjanak biztonságosan leúszni" – mondta dr. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, aki részletesen is kitért a kezdeményezésről a Család-barát című műsorban.

Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok úszó, a program nagykövete fontosnak tartja, hogy a sport életmóddá váljon. Úgy gondolja, négyéves kortól már el lehet kezdeni az oktatást és úgy látja, a program keretein belül minden gyerek esélyt kaphat, hogy megtanuljon úszni, ugyanakkor szerinte a szülők félelmeinek legyőzéséhez is segítséget adhatnak.

"Ez a kezdeményezés lehetőséget ad azoknak a gyerekeknek, akik soha nem jutnának el ilyen oktatásra vagy uszodába, hogy megszeressék a vizet. Ugyanakkor azt látom, hogy sok szülőben munkálkodik aggodalom az úszással, vízzel kapcsolatban. Fontos, hogy szülőként ne saját félelmeinket vetítsük a gyerekekre. E probléma megoldásához is segítséget adhat ez a program" – jegyezte meg Egerszegi Krisztina.

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg.