Vágólapra másolva!
Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a Sportrádió vendégeként reagált a Nemzeti Sport szombati számában megjelent cikkre, amelyben az immár kétszeres olimpiai bajnok Liu Shaoang kemény kritikákat fogalmazott meg a pekingi olimpiai csapat vezetője, Dósa Viktória és a MOB főtitkára, Vékássy Bálint munkájáról.

Liu Shaoang szerint a pjongcsangi olimpia előtt sem volt minden rendben, de a jó eredmények után arra számított a magyar gyorskorcsolyázó, hogy javulni fog a helyzet. A sportoló tudja, hogy korábban nem volt túl sok érme a magyar csapatnak a téli olimpiákon, és nem várja el, hogy úgy kezeljék őket, mint a nyári sportágakat űzőket. Liu Shaoang viszont jogos igénynek érzi, hogy az olimpián minden rendben legyen körülöttük, de a Nemzeti Sportnak adott interjújában elképesztő részleteket árult el arról, hogy milyen körülmények között teljesítettek a rövidpályás gyorskorcsolyázók.

Liu Shaoang a pekingi téli olimpiai legeredményesebb magyar versenyzője Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ezt követően Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a Sportrádió vendégeként reagált a Nemzeti Sport szombati számában megjelent cikkre.

– mondta Gyulay Zsolt, aki azt is elárulta, hogy a Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség elnökétől, Kósa Lajostól már korábban tudott a téli olimpiai bajnokkal készült interjúról.

„Kósa Lajos már szólt, hogy lesz egy ilyen írás, és azt is mondta, hogy ez nem nekem szól. Ettől függetlenül nem vagyok boldog, mert sohasem szerettem, ha a nyilvánosság előtt tárgyaljuk ki a dolgokat.

– jelentette ki Gyulay, aki hozzátéve, hogy kivizsgálják a Liu Shaoang által említett eseteket.

Gyulay Zsolt kitért arra is, hogy beszélt-e már a kritikus hangvételű interjúban említett Dósa Viktória csapatvezetővel és Vékássy Bálint MOB-főtitkárral az ügyben.

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) január végén megválasztott új elnöke Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Velük személyesen nem beszéltem. Sejtettem, hogy meg fog jelenni ez a cikk, de pontosan nem tudtam, hogy milyen tartalommal.

Értesültem ezekről a problémákról, de nem gondoltam, hogy Ádóban ilyen mély sebeket fog okozni, de azt gondolom, hogy a sportolóinkra oda kell figyelni. Én is fogom őt keresni, és a jövőben le fogunk ülni, átbeszéljük a dolgokat.

Jobban szeretem ezeket a saját kereteinken belül megvitatni, és utána levonni a megfelelő konzekvenciát" – mondta a MOB elnöke, aki nem szeretne elhamarkodottan nyilatkozni arról, mennyire valósak a problémák.

A magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott egy arannyal és két bronzéremmel zárta a peking téli olimpiát, ami minden idők legsikeresebb téli szereplése volt. Az első magyar egyéni olimpiai bajnoki cím is megszületett az ötkarikás játékokon:

Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya 500 méteres döntőjében diadalmaskodott, és aranyémet nyert.