Olcsón megúszta a dühkitörése közben a bíróra támadó sztárteniszező - videó

tennis Horizontal
German Alexander Zverev hits the umpire's chair with his racket after the end of his Mexico ATP Open 500 doubles tennis match in Acapulco, Mexico, on February 23, 2022. - German Olympic tennis champion Alexander Zverev said there "was no excuse" for smashing his racket on the umpire's chair several times and his foul-mouthed rant at the official was "unacceptable", as he was expelled from the Acapulco Open by the ATP. (Photo by Marcos DOMINGUEZ / Abierto Mexicano de Tenis / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / ABIERTO MEXICANO DE TENIS / MARCOS DOMINGUEZ " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
A világranglistán harmadik Alexander Zverev nyolchetes eltiltást kapott egy évre felfüggesztve, mivel másfél hete az acapulcói tenisztornán dühkitörése közben majdnem rácsapott a mérkőzésvezetőre az ütőjével. 

A versenyeket szervező ATP hétfői tájékoztatása szerint a napokban kiszabott 40 ezer dolláros (13,2 millió forint) pénzbírság mellett a német játékosnak - akit a történtek után kizártak a viadalról - még 25 ezret kell fizetnie, de ezt a tételt is egy évre felfüggesztették.

A 24 éves Zverev nem kapja meg továbbá a 31 ezer dolláros pénzdíját és a ranglistapontokat sem, amelyeket a mexikói tornán szerzett.

Alexander Zverev megtámadta a bírót Forrás: AFP/Marcos Dominguez

Az acapulcói viadalon egyesben címvédő teniszező egy páros meccsen hangosan szidalmazta a székbírót, majd miután brazil partnerével kikaptak, többször is rácsapott ütőjével a mérkőzésvezető székére. A bíró megijedt, és lemászott a székről. Az olimpiai bajnokot diszkvalifikálták, így egyesben a soron következő ellenfele játék nélkül továbbjutott.

Zverev később bocsánatot kért a történtek miatt.