Társoldalunk:

Az ukrán bokszlegenda elmondta, mit gondol az orosz sportolókat érintő kizárásokról

2022.03.09. 12:47

Vlagyimir Klicsko, az ukránok legendás ökölvívója arra szólított fel, hogy még jobban szigeteljék el Oroszországot a nemzetközi sportéletben.

"Semmi gondom a sportolókkal, annál több az orosz elnök, Vlagyimir Putyin agressziójával és háborús gépezetével" - mondta a brit Mirror cím lapnak a 45 éves Klicsko.

Oroszország kizárása minden küzdelemből nem agresszió. Az orosz sportolók ezután megkérdezhetik a kormányukat, miért nem akar senki megmérkőzni velük. A különböző területeken alkalmazott szankciók, így a sportban is, nagyon fontosak. A béke nevében meg kell állítanunk ezt a háborút" - fogalmazott a sportember.

Vlagyimir Klicsko szerint jogos az orosz sportolók kizárása a versenyekrőlForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Alexander Scheuber

Vlagyimir Klicsko és bátyja, a szintén egykori nehézsúlyú ökölvívó világbajnok Vitalij, aki Kijev polgármestere, Ukrajnában maradt, hogy megvédje országát az orosz támadástól. Vlagyimir Klicsko az interjúban "élete legnagyobb csatájának" nevezte a mostani helyzetet.

A Nemzetközi és az Európai Labdarúgó Szövetség már kizárt minden orosz csapatot a versenyeiből, ahogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlására más nemzetközi sportszövetségek is így tettek.