Társoldalunk:

Bondár Anna kiesett a nyitókörben Indian Wellsben

2022.03.10. 07:23

Bondár Anna a nyitókörben búcsúzott az Indian Wells-i keménypályás tenisztornán.

A világranglistán 75. helyezésével a legjobb magyar női játékos először lépett pályára a Grand Slamek utáni legnagyobb versenyen, és szerdán Petra Marticcsal találkozott. A négy pozícióval mögötte álló horvát teniszező - aki a 14. helyen is megfordult - többször is szerepelt már Kaliforniában, és 2018-ban a negyeddöntőig jutott.

Első összecsapásukra a sivatagi komplexum 2-es stadionjában került sor kellemes 23 fokban, és a 24 éves magyarnak rögtön az első szervagémjében bréklabdákat kellett hárítania. Ezután mindketten stabilabban és időnként látványos rövidítésekkel hozták az adogatásaikat, majd a spliti ellenfél is kivédett egy bréklabdát. Bondár 5:5-nél elvesztette a szerváját, aztán fogadóként elrontott néhány ütést, így 55 perc elteltével szetthátrányba került.

A folytatásban Martic 2:2-nél a sokadik ejtésével ismét elvette a Hajdúszoboszló SE teniszezőjének az adogatását, majd az ötödik bréklabdát is hárította. Bondárral ellentétben a 31 éves rivális élt a lehetőségeivel, 5:3-nál harmadszor is fogadógémet nyert, ami 1 óra 55 perc után már a győzelmet jelentette a számára.

A főtábla további két magyarja közül a selejtezőből feljutott Gálfi Dalmára (105.) a belga Alison Van Uytvanck (58.), míg Fucsovics Mártonra (48.) a hazai közönség előtt szereplő Mackenzie McDonald (59.) vár.

Petra Martic (horvát)-Bondár Anna 7:5, 6:3