Társoldalunk:

Fucsovics Márton kiesett a nyitókörben Indian Wellsben

2022.03.10. 22:52

Bondár Anna és Gálfi Dalma után Fucsovics Márton is a nyitókörben búcsúzott az Indian Wells-i keménypályás tenisztornán.

A világranglistán 48. magyar játékos a hazai közönség előtt szereplő Mackenzie McDonalddel (59.) csapott össze, pályafutása során másodszor. Előzőleg még 2014-ben egy amerikai challenger-versenyen találkoztak, akkor a nyíregyházi teniszező bizonyult jobbnak.

A 26 éves rivális az elmúlt két alkalommal túljutott az első fordulón Indian Wellsben, a négy esztendővel idősebb Fucsovicsnak eddigi négy fellépésén csak 2018-ban sikerült egy meccset nyernie.

Fucsovics Márton kiesett a nyitókörbenForrás: AFP/Muhammad Farooq

A Sydneyben 3-2-re elvesztett Davis Kupa-selejtezőről Kaliforniába érkezett magyar teniszezőnek a nyitószettben egyetlen bréklabdát sem kellett hárítania, miközben riválisa időnként szenvedett az adogatásaival. Fucsovics 6:5-nél fogadóként elszalasztott két szettlabdát, aztán a rövidítésben óriási csata zajlott a viharos szélben: a magyarnak öt, az amerikainak pedig négy játszmalabdája volt, a 24. labdamenet viszont McDonaldé lett, aki így 1 óra 15 perc után szettelőnybe került.

Fucsovics a folytatásban is sokat bosszankodott a szeles körülmények miatt, mígnem 3:3-nál végre összejött neki a brék, csakhogy 5:4-nél nem tudta kiszerválni a szettet. A kaliforniai születésű rivális viszont ismét erőre kapott, elvette a magyar adogatását, és 2 óra 22 perc után befejezte a meccset.

Eredmények:
férfiak, 8,5 millió dollár (2,7 milliárd forint) összdíjazás:
1. forduló (a 64 közé jutásért):
MacKenzie McDonald (amerikai)-Fucsovics Márton 7:6 (13-11), 7:5