Döntetlennel kezdett a fináléban a magyar sakkozó a Grand Prix-n

Rapport Richárd elődöntős a belgrádi Grand Prix-n
Vágólapra másolva!
Rapport Richárd döntetlent játszott a döntő első mérkőzésén az orosz Dmitrij Andrejkinnel a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) Grand Prix-sorozatának második, belgrádi állomásán.

A szombati partiban a magyar nagymester a sötét bábukat vezette és a felek két óra negyven perces küzdelem után, a 37. lépésben adták remire a meccset.

Rapport Richárd orosz ellenféllel játszik a belgrádi Grand Prix döntőjében Forrás: International Chess Federation/Twitter

A finálé második mérkőzését vasárnap rendezik, akkor Rapport játszik világossal. Ha a két klasszikus parti után döntetlenre állnak a felek, hétfőn rapidmeccsek következnek.

A Grand Prix-sorozat három tornából áll, Berlinben kettőt, Belgrádban egyet rendeznek, de a teljes 24 fős mezőnyből mindenki csak kettőn szerepelhet. A szerbiai viadal után, március 21-től április 4-ig újfent a német főváros lesz a házigazda. A 25 éves Rapport a februári, berlini nyitányon a harmadik helyet szerezte meg.

Összesítésben a GP-sorozat két legjobbja helyet kap a világbajnokjelöltek nyári tornáján, amelynek győztese kihívhatja a világbajnok norvég Magnus Carlsent. Minden egyes GP-viadal összdíjazása 150 ezer euró, a győztest 24 ezer euró illeti meg. A második hely 18 ezer eurót ér, a harmadik helyezett pedig 12 ezer euróra számíthat.