Társoldalunk:

Két magyar karatés is kijutott a Világjátékokra

2022.03.12. 15:09

Tadissi Martial és Hárspataki Gábor is kvalifikálta magát az egyesült államokbeli Birminghamben júliusban sorra kerülő Világjátékok karateversenyére - tudatta a sportág hazai szövetsége szombaton.

A világeseményre legutóbb is kijutott Tadissi (67 kg) és a karate tavalyi olimpiai bemutatkozásán bronzérmet nyert Hárspataki (75 kg) egyaránt világranglistás helyezésével szerzett jogot a részvételre. A Világjátékok történetében most először lesz két magyar karatés is a multisport-rendezvényen.

Hárspataki Gábor olimpiai bronzérmes magyar karatéka is kijutott a VilágjátékokraFotó: Polyák Attila - Origo

Az idén július 7. és 17. között zajló Világjátékokon öt férfi és öt női küzdelmi súlycsoportban lesznek versenyek, míg férfi és női formagyakorlatban nyolc-nyolc karatés méri össze tudását.

A 30 éves Tadissi, aki az UTE versenyzője, világbajnoki ezüstéremmel, négy Európa-bajnoki bronzéremmel és egy Európa Játékokon szerzett harmadik hellyel büszkélkedhet.

A 26 esztendős, MTK-s Hárspataki a tokiói ötkarikás bronz kiharcolása előtt ugyancsak harmadik lett a 2019-es minszki Európa Játékokon, az Eb-ken pedig egy ezüst- és egy bronzérmet nyert.