Társoldalunk:

Alig 17 évesen nyert bronzérmet a magyar tehetség a Dobó Európa Kupán - videó

2022.03.13. 13:56

Halász Bence szombati győzelme után vasárnap sem maradtunk dobogós helyezés nélkül a portugáliai Leiriában megrendezett Dobó Európa Kupán. Herczeg György harmadik lett a gerelyhajítók U23-as versenyében - írja a MASZ hivatalos oldalán.

Rögtön a második nap első magyar indulója fantasztikus teljesítménnyel jelentkezett a Dobó EK-n. Az alig 17 esztendős Herczeg György a mezőny legfiatalabbjaként a harmadik helyen zárt.

Az FTC tehetsége a második sorozatban 74,25 méteres dobásának köszönhetően pár pillanatra vezette is a versenyt, végül a 77,21 méterrel diadalmaskodó francia Teura'itera'i Tupaia és a portugál Leandro Ramos (76,48 m) mögött a második lett. Herczeg legjobb dobását harmadikra mutatta be, amikor 74,87 méterre hajította a gerelyt.

Elég izgalmas és szoros verseny volt a mai, a hőmérséklet megfelelő volt a versenyzéshez. Az elmúlt napokkal szemben nem volt csapadék, ami szintén segítette a dolgunkat. A célom egy új egyéni csúcs lett volna, de mivel meglett a harmadik hely, ezért így is boldog és elégedett vagyok a teljesítményemmel - értékelt az újdonsült bronzérmes a MASZ-nak a verseny után.

"Sok mostani ellenfelemmel már a tavalyi U20-as Európa-bajnokságon is találkoztam, így nem volt teljesen ismeretlen a mezőny. Ez volt pályafutásom eddigi legjobban sikerült versenye nemcsak a helyezésemet, de a verseny szintjét is figyelembe véve. Fontos állomás volt ez a nyári kolumbiai U20-as világbajnokság előtt a számomra" - tekintett előre a korosztályos magyar csúcstartó atléta.

A hozzá hasonlóan szintén 17 éves Csatári Jázmin a felnőttek között állhatott dobókörbe kalapácsvetésben, és 61,50 méteres eredménnyel a B-döntő 7. helyén zárt.