Kiderült, hol játsszák le a Davis-kupa döntőjének csoportmérkőzéseit

tennis Horizontal
Novak Djokovicék kerültek az oroszok helyére a Davis Kupában
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) kiválaszotta, hogy szeptemberben melyik városok lesznek a Davis Kupa döntőjének szeptemberi csoporthelyszínei.

A csütörtöki bejelentés értelmében a négy kvartett küzdelmeit Hamburg, Bologna, Glasgow és Malaga rendezi meg. A novemberi végjáték házigazdáját később közli az ITF.

Az eddigi, két szezont megélt rendszerben 18 csapat küzdött meg egy hét alatt novemberben. A 2022-es idényben viszont a 16 válogatottra csökkentett mezőny szeptember 14. és 18. között négy csoportban, négy városban csap össze.

A kvartettekből az első kettő jut a negyeddöntőbe, amelynek a küzdelmeit egy helyen bonyolítják le november 23-tól 27-ig.

A mezőny tagja a márciusi selejtezők 12 továbbjutója, azaz a magyarokat Sydneyben legyőző Ausztrália, továbbá Franciaország, Spanyolország, Belgium, Egyesült Államok, Hollandia, Németország, Olaszország, Kazahsztán, Svédország, Argentína és a Koreai Köztársaság.

Novak Djokovicék kerültek az oroszok helyére a Davis Kupában Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

Hozzájuk csatlakozik szabadkártyával Nagy-Britannia és Kanada, továbbá a tavaly döntős Horvátország. A címvédő Oroszországot az ukrajnai háború miatt kizárták a DK-ból, a helyére pedig a legmagasabban jegyzett elődöntős csapat, vagyis Szerbia került.