Kozák Luca fontos döntést hozott meg a jövője szempontjából Belgrádban

KOZÁK Luca
A későbbi győztes Kozák Luca, a fedett pályás atlétikai országos bajnokság női 60 méteres gátfutás versenyszámának döntőjében a nyíregyházi atlétikai centrumban 2022. február 27- én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Kozák Luca még a hét elején combhajlító-izom sérülést szenvedett, aminek következtében alapos mérlegelés után stábja úgy döntött, hogy nem indul a fedett pályás világbajnokságon.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Belgrádból.

„Kedden edzésen egy kicsit megrángattam a combhajlítóm, ami ráadásul a lendítőlábam hajlítója volt. Ennek ellenére úgy voltunk vele, hogy azért elutazunk Belgrádba és megnézzük, hogy rendbe jön-e. Sajnos nem volt elég ez az időszak hozzá, hogy teljesen meggyógyuljon, de most voltunk ultrahangon, nincs semmi komoly dolog.

Végül mégis úgy döntöttünk a stábbal közösen, hogy nem kockáztatunk egy komolyabb sérülést, és inkább teljes energiámmal a szabadtéri szezonra koncentrálok. Jövő héten pénteken megyünk Dél-Afrikába edzőtáborozni, bízom benne, hogy addigra teljesen rendbe jövök" – tekintett előre bizakodva a 60 és a 100 méteres gátfutás magyar csúcstartója.

– mondta a magyar atléta, akit a tervek szerint először májusban a Csapatbajnokság elődöntőjében láthatunk majd rajthoz állni a szabadtéri szezonban.

A Belgrádban szereplő magyar csapatból Vindics Balázs péntek délelőtt a 17. lett 800 méteren, a többiek közül Illovszky Dominik szombat délelőtt áll rajthoz 60 méteres gátfutásban, Szeles Bálint vasárnap délelőtt indul 60 méteres gátfutásban, Nguyen Anasztázia pedig a vasárnap esti programban távolugrásban szerepel majd.