Visszavonult az olimpiáról koronavírus miatt lemaradt magyar műkorcsolyázó

Magyar Márk Ioulia Chtchetinina
Hungary's and Mark Magyar perform during the pairs' free skating event of the European Figure Skating Championship 2022 on January 13, 2022 in Tallinn. (Photo by Daniel MIHAILESCU / AFP)
Vágólapra másolva!
A pekingi téli olimpiáról balszerencsés körülmények között, koronavírus-fertőzés miatt lemaradt Magyar Márk műkorcsolyázó már a világbajnoki szereplést sem vállalta és befejezte pályafutását.

A magyar sportoló Chtchetinina Iouliával az oldalán nagyszerű teljesítménnyel a hatodik helyen végzett a januári Európa-bajnokságon, az olimpián viszont nem indulhatott el, miután a helyszínre érkezve pozitív lett a vírustesztje. A 31 éves korcsolyázó a kínai fővárosban úgy nyilatkozott, hogy egy élet munkája veszett oda a fertőzés miatt, majd már Budapesten, a Magyar Korcsolyázás Napján az MTI-nek azt mondta, még nem tudta teljesen feldolgozni a történteket, tervei viszont nem változtak az események hatására, azaz a szezon végén visszavonul, de hogy indul-e a márciusi világbajnokságon, akkor még nem tudta megmondani.

Ezzel kapcsolatban Vardanjan Gurgen, a magyar szövetség műkorcsolya szakági sportigazgatója hétfőn az M4 Sport Sporthíradójában elárulta, sokat beszélgettek Magyarral és párjával a vb-szereplés lehetőségéről, ám végül nem vállalták a részvételt.

Magyar Márk szerint egy élet munkája veszett kárba a koronavírus miatt Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

- mondta a szakember, aki megerősítette, hogy Magyar Márkot nagyon megviselték a történtek, mert nagyon sokat dolgozott az olimpiai szereplésért. Chtchetinina a jövőre vonatkozóan párt keres magának.

A franciaországi Montpellier-ben szerdán kezdődik meg a világbajnokság, melyen a magyar színeket a női mezőnyben Láng Júlia, a férfiaknál Vlasenko Aleksandr, jégtáncban pedig a Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics kettős képviseli.