Vágólapra másolva!
Szerencsére nincs életveszélyben, sőt, már a visszatérésre gondol az Európa-bajnok országúti kerékpáros, Sonny Colbrelli, aki a katalán körverseny hétfői nyitószakaszának végén, a célba érkezés után összeesett.

Az olasz bringás második lett a Sant Feliu de Guíxols környéki 171 kilométeres szakaszon, de a hajrát követően összerogyott, sajtóhírek szerint szívleállás miatt. A verseny orvosi stábja rögtön megkezdte az újraélesztést: a szemtanúk szerint szívmasszázst kapott, illetve defibrillátorra is szükség volt. Szerencsére sikerrel járt a beavatkozás, a kerekest már stabil állapotban szállították egy barcelonai kórházba, a azóta több vizsgálaton is átesett.

Szerencsére már nincs életveszélyben Sonny Colbrelli Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Colbrelli a történteket követően nyilatkozott az olasz La Gazzetta dello Sportnak - vette észre a Blikk.

"Semmire nem emlékszem a történtekből. Egy óriási üres folt az egész. Annyi van meg, hogy beértünk a célba, megálltam, kaptam vizet, majd feltűnik egy orvos.

A folytatásra egyáltalán nem emlékszem, a következő kép már az, hogy a kórházban vagyok. Elég ijesztő lehetett az egész, de a lényeg, hogy már zajlanak a vizsgálatok, és tudom, hogy vigyáznak rám. Most már az érdekel a leginkább, mikor térhetek vissza, számomra csak ez a kérdés" – fogalmazott a Bahrain-Merida 31 esztendős versenyzője.

Családtagjai, barátai is meglátogathatták már a sportolót, akinek a visszatérésére bizonyosan sokat kell majd várni.