Óriási bravúr: többszörös világbajnokot győzött le a magyar bokszoló

Szili István, boksz
Óriási magyar bravúr Dortmundban, Szili legyőzte Sturmot
Vágólapra másolva!
Szombaton éjszaka Dortmundban a 39 éves magyar bokszoló, Szili István órisái bravúrt ért el, miután legyőzte a korábbi többszörös világbajnok német Felix Sturmot.

Az IBO nagyközépsúlyú eliminációs ütközet keretében lépett kötelek közé a szervezet interkontinentális bajnoka, Szili István, a kőszegi származású, de hosszú évek óta Svájcban élő

39 éves magyar klasszis ellenfele pedig a korábbi többszörös világbajnok német Felix Sturm volt.

A hazai pálya előnye és a múlt eredményei alapján a 43 éves Sturm tűnt esélyesebbnek, azonban az utóbbi mérkőzésein kifejezetten eredményes bokszot bemutató, nyilatkozatai alapján a mentális nyomást már jól kezelő Szili bátran kezdett, és nyoma sem volt rajta a megilletődöttségnek - számolt be a Profiboksz.

Óriási magyar bravúr Dortmundban, Szili legyőzte Sturmot Forrás: profiboksz.hu

A tempót a magyar sportoló próbálta diktálni, a nyomásgyakorlás közben pedig többször is összekoccant a két bokszoló feje, Sturm pedig meg is sérült. Az ezúttal is remek kondíciót mutató

Szili ereje kitartott a 12., záró menet végéig, így hiába villantotta fel többször is technikai tudását Sturm, ez kevésnek bizonyult, és a pontozók többségi döntéssel (115-113, 116-111, 114-114) a „Herceg" becenevű Szilit látták jobbnak.

A nagy bravúrt bemutató Szili profi rekordja ezzel 26 győzelem (ebből 14 ko/tko), 2 döntetlen, 2 vereségre módosult, és elvileg – ha a pályafutása folyatása mellett dönt - kihívhatja az IBO világelsőjét, a veretlen angol Lerrone Richardst.