Társoldalunk:

Visszavonult az olimpiai és világbajnok sztársportoló

2022.03.27. 11:46

Severin Freund olimpiai és világbajnok, korábbi világkupagyőztes német síugró vasárnap bejelentette a visszavonulását.

A 33 éves Freund 2014-ben csapatban nagysáncon olimpiai bajnok volt, emellett négyszeres világbajnoknak mondhatja magát: egyéniben, sírepülésben, csapatban és vegyes csapatban is egy-egy alkalommal győzött. A világkupában 22 versenyt nyert meg, összetettben 2014-ben bronz-, 2015-ben arany-, 2016-ban pedig ezüstérmet szerzett.

Severin Freund bejelentette a visszavonulásátForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon/Frankhoermann/Sven Simon

"Az elmúlt hetekben világossá vált számomra, hogy a sportpályafutásom a végéhez közeledik. Nagyon jó évek vannak mögöttem, sok értékes tapasztalatot szereztem" - nyilatkozta az idei vk-sorozat utolsó állomásán, Planicán.

Freund keresztszalagja 2017-ben kétszer is elszakadt, 2018 elején ismét megműtötték a térdét, ennek ellenére visszaküzdötte magát a német válogatottba.

Mint elmondta, az elmúlt két évben ismét sikeresen szerepelt, ezért úgy zárhatja le életének ezt a fejezetét, ahogyan korábban elképzelte.

Egy héttel korábban Freund csapattársa, a 30 éves Richard Freitag, szombaton pedig a japán Ito Daiki jelentette be visszavonulását a síugrók közül.

Íme, az utolsó ugrása: