Vágólapra másolva!
Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya bízik benne, hogy a legjobb magyar úszok tisztességesen felkészültek az országos bajnokságra, mert véleménye szerint, aki ott nem teljesít megfelelően, az a júniusi hazai rendezésű vizes-vb-re sem lesz megfelelő állapotban.

Április 20. és 23. között Debrecenben rendezik az úszók országos bajnokságát. A lelátón ott lesz Sós Csaba is, a válogatott szövetségi kapitánya, aki már nagyon várja, hogy személyesen is láthassa a versenyzőket a vízben.

"Úgy értesültem, és remélem azóta sincs változás, hogy

Mert, ha a magyar bajnokságra nem készül fel valaki, akkor mire? - mondta a Borsnak Sós Csaba, aki arra is nagyon kíváncsi, hogy miként működnek az új edző-versenyző párosítások.

Milák Kristóf az olimpia után edzőt váltott Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az elmúlt hónapokban több úszó felkészítését is új szakember vette át. Például Virth Balázs készíti fel az olimpiai bajnok Milák Kristófot, míg a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka edzéseit leendő apósa, Gelencsér András vezeti.

"Volt számtalan, talán meglepőnek is nevezhető edzőváltás, az úszók közül többen más mesterben látták fejlődésük biztosítékát"

– folytatta a szövetségi kapitány.

Sós Csaba hangsúlyozta, minden edzőt és versenyzőt az eredményeik minősítenek.

Sós Csaba, a magyar válogatott szövetségi kapitánya Fotó: Csudai Sándor - Origo

"A debreceni bajnokságig még lehet pár meglepetés, utána már nincs váratlan dolog. Az OB-n minden kiderül, a stopper senki kedvéért sem fog lassabban járni. Ott már nem lehet majd megmagyarázni, miért a vártnál gyengébb eredmény, mi az oka, hogy elfogyott a szufla vagy miért spórolt valaki az erejével.

- tette hozzá Sós Csaba.

CXXIV. Felnőtt Úszó Országos Bajnokságot április 20. és 23. között rendezik Debrecenben.