Több mint 11 millió forintos büntetést kapott az őrjöngő sztárteniszező

2022 Miami Open - Day 9 GettyImageRank2 wta tour atp tour tennis Horizontal SPORT TENNIS
Nick Kyrgios szinte minden meccsén előrukkol valami műsorral
Vágólapra másolva!
Harmincötezer dolláros (11,6 millió forint) pénzbüntetést kapott Nick Kyrgios ausztrál teniszező, mert a miami tornán a Jannik Sinnerrel szemben elveszített nyolcaddöntős meccse közben a bírót kritizálta és széttörte az ütőjét.

A férfi versenyeket szervező ATP csütörtökön számolt be a szankcióról, melynek részletezéséből kiderül, hogy Kyrgiosnak 5000 dollárt kell fizetnie jól hallható trágár kifejezések használata miatt, 10 ezret sportszerűtlen viselkedésért, 20 ezret pedig szóbeli sértegetésért.

A keddi meccsen Kyrgios többször felelősségre vonta Carlos Bernardes játékvezetőt, mert úgy érezte, hogy a bíró nem tudja megfelelően kezelni a közönséget. Bernardes büntetésből egy pontot Sinnernek ítélt az első szett tie-breakje során, amikor az ausztrál játékos kiszólt a lelátón helyet foglaló barátjának, mondván, még ő is jobb munkát végezne a játékvezetőnél.

Nick Kyrgios szinte minden meccsén előrukkol valami műsorral Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Matthew Stockman

Kyrgios ezután több alkalommal hangosan kiabálva kérdőre vonta a bírót, hogy "mit látott sportszerűtlennek?!", majd a kispadjához ment és a földhöz vágta az ütőjét. A játékvezető ezért egy játékot Sinnernek ítélt.

A Sinner által megnyert mérkőzés után Kyrgios nem kért bocsánatot, a bíró tevékenységét pedig "szörnyűnek" nevezte.

Az ausztrál teniszező a miami torna előtt rendezett Indian Wells-i viadalon is kikelt magából, akkor a Rafael Nadallal szemben elveszített negyeddöntős összecsapáson vágta földhöz az ütőjét, amely onnan visszapattanva majdnem eltalált egy labdaszedőt. Kyrgios akkor bocsánatot kért a tettéért, de 25 ezer dolláros pénzbüntetésre ítélték.